Mihnea și bocancii negrii

Mihnea e un tip mai retras. Îi plac și bocancii. N-a venit ca o surpriză atunci când a decis să-și cumpere o nouă pereche de bocanci. Desigur, Mihnea nu suportă culorile, sunt prea … pozitive. Culorile sunt folosite să mascheze adevărata față a lucrurilor. Griul ar trebui să predomine, în viziunea lui. Negrul în schimb, parcă dă la iveală natura universului. Albul e doar de contrast, să pui viziunea într-o perspectivă. Negrul nu există fără alb, și albul fără negru, dar niciodată în același loc.

Mall-ul e un loc unde spiritele vin să moară. Mihnea nu avea de gând să facă asta, dar trebuia să fie pragmatic. Avea nevoie de bocanci ca de aer. După ore întregi de căutări printre rafturi și carcase de oameni, le-a găsit. Perechea perfectă, chit că nu erau predestinați. Lui Mihnea îi fugeau ochii pe cataramele strălucitoare. S-a încălțat cu ei și îl răneau la călcâi. Dar i-a cumpărat oricum, pentru că Mihnea e puțin sado-masochist.

Iarna a venit și Mihnea își purta bocancii. Deși sună obișnuit, nu era. Bocancii lui contrastau cu zăpada albă. O parte din vidul universului se plimba pe străzile Constanței. O gaură neagră s-ar simți ca acasă mergând pe lângă el.

Iarna a trecut. Mihnea și-a iubit bocancii, i-a lustruit, i-a purtat în aventuri prin zăpadă și noroaie. Din păcate, pragmatismul l-a obligat să pună deoparte, până când vremea o să revină la statutul de albeață. Dar, sub un impuls de moment, Mihnea a decis să-și mai poarte pentru o ultimă oară bocancii într-o aventură. La sfârșit, o față binevoitoare l-a anunțat; bocancii săi dragi s-au rupt.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: