Nu există dualitate sentimentală

Am găsit o poză zilele trecute care exemplifică într-un mod absolut că sentimentele nu sunt definite, și nici nu ar trebui pentru că ar fi imposibil. Poza e următoarea:
Cele două fete sunt Tegan și Sara Quin (fotografie făcută de Brooks Reynolds – portfolio.brooksreynolds.com).
M-au fascinat expresiile complexe pe care le au, mai ales după ce am văzut 2 sezoane de „Lie To Me”, deci pot să zic că sunt expert în descifrarea expresiilor. Nu, nu sunt, dar mă plictisesc.

Sara (stânga). (Stânga ta). Well, începem cu freza. Se vede că se îmbină cu curbura feții, fapt ce indică un anumit simț estetic și simetric, deci o anumită înclinație către ordine. Ochii sunt larg deschiși, gura formează un mic zâmbet, dar lipsa de expresivitate a ochilor denotă falsitatea zâmbetului. Sub zâmbet se vede și o urmă adâncă de depresie. Mai ales după cum sunt poziționate mâinile.

Tegan (dreapta ta). Cam multe tatuaje, deci o înclinație către haos. Poziția mâinilor denotă o furie îngropată, ca și poziția gurii, furie ascunsă sub o mască depresivă. Părul e răvășit, asimetric, dar cu un anumit șablon.

Dar să vă prezint și moaca care mă enervează cel mai mult:

Vedeți expresia de mândrie? Buzele încordate, ochiul lui stâng puțin închis. Fără urmă de rușine, furie sau ură. De ce urăsc expresia? Pentru că e cea mai ușor de citit, denotă un om simplu, fără planuri ascunse sau vise mărețe pe car doar el le are.

Așa ca concluzie (scuzați cacofonia), multe dintre presupunerile pe care le facem despre anumiți oameni nu sunt întotdeauna complete. Nu există doar iubire, ură, mândrie, supărare în gesturile oamenilor. Toate reacțiile chimice, cărora voi le ziceți sentimente, nu pot fi descrise doar cu vocabularul limitat al omului. Ca să le înțelegi complet (și să le exploatezi :>)) trebuie să ai dezvoltată o anumită empatie.

Reclame

2 Responses to Nu există dualitate sentimentală

  1. Radu says:

    Mihnea si empatia. Ya rite.

  2. Sonia says:

    Sonja agrees completely.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: